Kesihatan

3) Rahsia minuman WadiCypress

Garam mempunyai keistimewaan yang unik lagi suci sebagai pembersih yang dapat meleraikan radiasi serta reaksi protein. Ianya dapat melancarkan proses metabolisma di dalam badan. Kombinasi unik antara sejenis getah dari spesies pokok pine cypress dengan garam kristal, ternyata telah menghasilkan sejenis air minuman yang telah mencetuskan fenomena baru dalam tradisi minuman air kesihatan di masa kini. Mineral garam kristal yang ditemui di Pergunungan Hunza pada kedalaman 2000 kaki telah membongkar rahsia umur yang dimiliki oleh kaum Hunza yang mencecah di antara 120 hingga 140 tahun. Kajian telah membuktikan bahawa air telaga yang diminum oleh kaum Hunza yang dikelilingi oleh pohon cypress yang bercampur dengan buah dan amber pokok cypress ( resin/getah ) adalah merupakan salah satu amalan bagi kaum Hunza. Hasil daripada percampuran itu telah menghasilkan struktur molekul air yang halus di mana ianya dapat memudahkan penyerapan sehingga ke dalam sel-sel tubuh yang paling kecil.

4) Keistimewaan Air WadiCypress

Minuman diet herbadi dalam minuman WadiCypress mengandungi kandungan air yang beralkali dengan jumlah pH yang tinggi dan juga bahan-bahan asli seperti herba-herba terpilih, Garam Hunsa dan juga berapa ramuan asli yang lain. Secara normal,darah sifatnya adalah beralkali dengan PH 7.4 dan seharusnya kekal begitu untuk memastikan tubuh sihat. Jika PH darah menurun, itu bermakna ia berasid dan tanda sakit. Air beralkali tinggi juga berupaya meresap masuk ke dalam saluran darah serta membawa bersamanya bahan-bahan campuran yang lainnya. Bahan-bahan campuran ini bertindak membersihkan darah daripada toksin dan bahan-bahan kimia yang lain. Selain dari itu, ianya juga dapat mengurangkan dan membantu menstabilkan tekanan tekanan darah. Tekanan darah adalah ukuran tenaga darah terpakai kepada dinding arteri kerana ia mengalir melalui mereka. Ia adalah normal bagi tekanan darah tinggi apabila anda berasa tertekan atau bimbang. Tetapi jika tekanan darah anda sentiasa tinggi daripada tahap yang sihat semasa mereka berehat, ini adalah tekanan darah tinggi (hipertensi). Tanda-tanda tekanan darah yang tidak stabil Kebanyakan orang yang mengalami tekanan darah yang tidak stabil tidak mempunyai sebarang tanda. Jika anda mempunyai tekanan darah yang tidak stabil, atau tekanan darah anda meningkat dengan cepat, anda mungkin mempunyai sakit kepala, masalah dengan penglihatan, sawan atau pitam. 1. Komplikasi tekanan darah yang tidak stabil Jika anda mempunyai tekanan darah yang tidak stabil, anda mempunyai peningkatan risiko penyakit utama termasuk:

  1. Penyakit jantung, seperti angina (sakit dada yang disebabkan oleh pengaliran darah yang berkurangan)
  2. Strok
  3. Serangan jantung kegagalan jantung atau fibrilasi atrium (denyutan jantung tidak teratur)
  4. Kerosakan buah pinggang
  5. Rosak penglihatan

Bahan Rujukan: http://www.jawon.com/eng/technology/blood-pressure/blood-pressure.php  

2. Mengurangkan kadar gula di dalam badan Penyakit kencing manis telah diketahui semenjak tamadun purba lagi dan telah direkodkan oleh tamadun Mesir, India, Cina, dan Yunani (Greek). Tanda-tanda penyakit kencing manis, seperti dahaga yang melampau dan kerap kencing, telah digambarkan oleh orang Mesir di atas paprus pada 1550 SM. Pakar perubatan India juga telah membahagikan pengidap kencing manis kepada dua jenis berlainan semenjak abad ke lima lagi. Nama lain kencing manis, diabetes yang bererti pancur air, dinamakan oleh pakar perubatan Yunani (Greek), Areteus dari Cappadocia semenjak 2,000 tahun dahulu. Perkataan mellitus kemudiannya ditambah oleh Willis bagi menunjukkan terdapat gula dalam air kencing. Salah satu daripada ujian bagi mengesan pengidap kencing manis yang terawal adalah mencurahkan air kencing pada tanah dan melihat sama ada semut menghurungi tempat tersebut. 3. Gejala Buah Pinggang & Batu karang di dalam Buah Pinggang Gejala Batu Karang yang berlaku di kalangan wanita kemungkinan tidak akan menunjukkan sebarang tanda-tanda walaupun terdapat batu-batu di sepanjang saluran sehingga menimbulkan kesakitan dan beberapa gejala lain. Terdapat pelbagai jenis batu karang, dan ianya boleh didapati dalam pelbagai saiz yang terdiri daripada mikroskopik sehingga saiz yang cukup besar untuk menyekat saluran kencing anda. Batu karang pada lelaki mungkin mempunyai beberapa gejala yang sama, dan beberapa rawatan di rumah boleh digunakan untuk membantu melegakan kesakitan dan mengeluarkan batu itu. Salah satu tanda yang paling kerap ialah rasa kesakitan, dan ini boleh berlaku di belakang, sisi, kemaluan, atau bahagian sulit. Beberapa tanda lain batu karang pada wanita ialah terdapatnya darah di dalam urin, kerap membuang air kecil, rasa sakit ketika membuang air kecil, ketidakupayaan untuk membuang air kecil disebabkan adanya batu yang menyekat saluran kencing, dan berpeluh secara berlebihan. Sakit batu karang boleh menjadi lebih teruk dan rasa sakitnya seperti batu sedang bergerak melalui saluran kencing. Tanda-tanda batu karang di kalangan wanita juga boleh termasuk hilang selera makan, rasa letih, demam, mual, muntah-muntah, dan juga sembelit atau cirit-birit. Komplikasi batu karang yang kerap berlaku adalah jangkitan saluran kencing.